Tänään olin ensimmäistä kertaa mukana painonpudotushaaste-ryhmässä. Täytyy myöntää, että ryhmä oli hieman pettymys, muut osallistujat minua huomattavasti vanhempia, keski-ikä hipoo kuuttakymppiä. Eikä niillä naisilla ole kovinkaan paljon pudotettavaa. Tunsin itseni ulkopuoliseksi, kun en ollut ekassa tapaamisessa mukana. Ja kaiken huipuksi, tämä koko homma tuntuu perustuvan Herbalife-tuotteisiin.

Ensin ohjaaja piti luentoa terveellisestä ruokavaliosta, erityisesti veden juomisen tärkeydestä ja oikeista valinnoista, esim. välipaloiksi. Lopuksi punnitukset kehoanalyysivaa'alla. Tuo vaaka on kyllä mahtava, se kertoi kehon rasvaprosentin, nesteet, lihasmassan, sisäisen rasvan, lepoaineenvaihdunnan, luuston painon ja vielä metabolisen iän. Minun ikäni tämän mukaan on 50! APUA! Jos jotain hyvää löytyi, niin se, että kehossani on vankka lihasmassa. Myös luusto on hyvässä kunnossa. Mutta rasvaa on liikaa ja sitä vastaan taistellaan.

Hyvä tässä on se, että joka viikko käydään vaa'alla ja nähdään muutos. Osallistumismaksu oli siis 40 €, josta 30 menee voittopottiin. Jos jättää punnituskerran väliin "luvatta", joutuu maksamaan 5 euron sakon. Viikon aikana kertyneistä lisäkiloista joutuu maksamaan 1 € sakon jokaisesta 500 grammasta. Voittaja on se, joka saa pudotettua prosentuaalisesti eniten lähtöpainostaan, ja saa voittopotista 60 %. Toka ja kolmas jakavat loput. Se, jolta katoaa eniten senttejä saa sakoista kertyneen potin (ei voi olla kukaan voittaja kolmikosta). Joka kerta siis punnitukset ja luento. Punnituksessa voi käydä jo aiemmin, jos ei pääse illan kokoontumiseen.

Ja vaikka minä niin vannotin, etten sorru mihinkään tuotteisiin, osallistun vain ryhmään ja olen mukana muiden tuen ja luentojen vuoksi, niin kuinkas kävikään... Poistuin tapaamisesta proteiinijauheiden ja -patukoiden kanssa, tili lähes 80€ tyhjenpänä. Huhhuh, täytyy sanoa, että se täti osasi kyllä myydä ne tuotteet. Kaikki tapahtui ennenkuin edes tajusin ostaneeni niitä...  No, täytyy vaan toivoa, että niistä on apua... ainakin pitämään motivaatio koholla. Tarkoituksena noiden proteiinijauheiden (pirtelö) kanssa olisi, että korvaan kaksi päivän aterioista niillä, aamupalan ja toisen lämpimän ruuan. Jätän myös hiilihydraatiti minimiin. Ostin suklaanmakuista, toivottavasti se on hyvää.. Ja proteiinipatukoissa vanilja-manteli-maku, sitä sainkin maistaa, aivan herkkua! Kuinkahan maltan pitää ne vain hätävarana... 

Paino oli tänään punnituksessa 103.3kg.  Ihanaa, se on taas vähän pudonnut. Minun pitää ilmeisesti vaihtaa pisteet vaikkapa kiloklubiin, siellä kun pystyn helposti seuraamaan ruuan ravintosisältöjä. Molempia en jaksa yhtä aikaa käyttää, koen kiloklubin vielä sen verran hitaaksi. Pisteistä tuli mieleen, että söin eilen yövuorossa Hesen kanasalaatin valkosipulikastikkeella. Päivän kokonaispisteet huiteli reilusti päälle kolmenkymmenen (23 p. raja). Salaatti itse muistaakseni 9p., kastike 7,5p. Enkä liikkunut yhtään. Huh... Enkä liikkunut tänäänkään. Jospa huomenna sitten...